Tijdens de EBR vindt de voorlaatste manche van de M Cup plaats. Deze manche is de laatste op Belgische bodem, alvorens de seizoensfinale tijdens de GTC Rally in Nederland.

Franky Boulat is de voorlopige leider in de M Cup.

Franky Boulat is de voorlopige leider in de M Cup.

De snelle en technische proeven van de East Belgian Rally kunnen misschien al een kampioen opleveren. Kurt Braeckevelt (E36 M3) moet daarom wel winnen, terwijl zijn directe tegenstander Franky Boulat (E36 M3) dan niet beter mag doen dan een vierde plaats. Dit duo zal dus bikkelhard strijden om de overwinning.

Tom Ceuppens moet zijn 4de plaats verdedigen.

Tom Ceuppens moet zijn 4de plaats verdedigen.

Voor de ereplaatsen zal het zeker gaan tussen een duo Nederlandse piloten, met name Wim Muilwijk en Jurgen De Bruin, allebei met E46 M3’s. Zij kunnen mits een goede prestatie tijdens de EBR flink wat punten pakken en opklimmen in de stand van het kampioenschap. Tom Ceuppens (130i) zal dus zijn best moeten doen om zijn voorlopige 4de plaats in de tussenstand te verdedigen.

Bert Truyens kan in de Top 10 opklimmen.

Bert Truyens kan in de Top 10 opklimmen.

Ook van de partij zijn Joeri De Bouvere (E30 325i) en Bert Truyens (130i), twee habitués van het kampioenschap. Frank Baert (130i) tenslotte hoopt dat hij wat meer geluk aan zijn zijde zal hebben, want voorlopig kon hij nog geen enkele keer de finish halen in de 3 manches waar hij al startte.

Afspraak in en rond St.-Vith voor heel wat « sideways » geweld en ronkende zescilinders! (DR; foto’s Bart Vanpoucke)

Tussenstand voor EBR: 1. K. Braeckevelt 54; 2. F. Boulat 43; 3. P. Diels 34; 4. T. Ceuppens 23; 5. J. De Bruin/NL 22; 6. T. Cokelaere 20; 7. W. Muilwijk/NL 18; 8. H. Weijs Jr/NL 17; 9. S. Meersschaert/NL & J-L. De Roeck 16; 11. M. Maertens & B. Truyens 11; 13. T. Vauterin 10; 14. G. Heusdens & P. Eggermont 8…