Minstens zes rally’s, debuut in de Rally van Haspengouw.

De keuze hing al geruime tijd in de lucht. In zekere mate begrijpen we nu beter waarom de verantwoordelijken van Skoda België zich bij de aankondiging van de steun van een jonge piloot in 2017 ervan overtuigd waren dat ze volgend seizoen opnieuw een aantal manches van het Belgisch Kampioenschap Rally zouden winnen. Kris Princen en Peter Kaspers hebben besloten het geweer van schouder te veranderen. De samenwerking met Peugeot Belux en DG Sport wordt niet verdergezet en het duo keert ook niet terug naar Willy Collignon (First Motorsport) om met een Hyundai i20 R5 te rijden. Hun keuze viel, zoals die van vele anderen, op een Skoda Fabia R5. De wagen zal door BMA ingezet worden.

“De Fabia heeft al meermaals bewezen dat het de beste R5 van het moment is », kondigt Kris Princen op een andere website aan. « Bovendien wordt de auto nog telkens verder geëvolueerd door de deelname van Skoda Motorsport aan het WRC2.”

Après Ghislain de Mevius, Kris Princen et Peter Kaspers feront aussi confiance à BMA en 2017. (photo L. Nautet)

Na Ghislain de Mevius vertrouwen ook Kris Princen en Peter Kaspers op BMA in 2017. (foto L. Nautet)

Peter Kaspers rechtvaardigt de keuze van het team: « We hebben gekozen voor het team van BMA wegens hun ervaring met de Skoda Fabia en hun directe link met Skoda Motorsport. We zullen kunnen beschikken over een nagelnieuwe Fabia met alle evoluties. Momenteel hebben we de zekerheid om aan de start te staan van minimum 6 rally’s, waaronder zeker Haspengouw, Ieper en Condroz. We hopen nog wat budget bij te vinden om op die manier een rol te kunnen spelen in de titelstrijd van 2017.”

(Foto Intro by Wim Delmel)