Voor de overwinning in de East Belgian Rally kon Kris Princen dit jaar niet strijden. En dus haalde hij een maximum aan rallyplezier uit zijn Peugeot 208 T16. Op het selectieve parcours beleefde hij deze zaterdag een heerlijke dag adrenaline.

Als sportmensen hun grootheid tonen in verlies, dan was Kris Princen deze zaterdag een hele grote! Hij stuurde de 208 T16 van Peugeot België-Luxemburg naar een matige vijfde plaats, maar de Limburger stapte met een gemeende glimlach uit de auto.

princenk-1609-kaspersp-peu-208-t16-ebr-abp-955

« Al na de eerste chronoritten wist ik dat we hier niet meereden voor de overwinning, in tegenstelling tot vorig jaar. We klokten in deze jaargang van de East Belgian Rally dezelfde tijden als vorig jaar. Dan kan je niet anders dan vaststellen dat de concurrentie veel vooruitgang heeft geboekt, » zo legt Kris Princen uit.

Betekent dat dan dat Kris het hoofd buigt?

« Helemaal niet, » repliceert hij meteen. « Het onderste uit de kan halen op dit soort parcours is precies waarom ik aan de start sta van dit soort wedstrijden. Deze rally is één van de mooiste van het kampioenschap, en wat een plezier om zoveel mensen te zien supporteren aan de kant van de weg! Natuurlijk had ik liever voor de winst gestreden, maar ik blijf er bij dat ik het onderste uit de kan heb gehaald. Net als mijn copiloot Peter trouwens, die ik hierbij graag wil bedanken want zijn werk is niet eenvoudig op een parcours als dit, vol snelle passages met vaak blinde bochten. »