De organisatoren van de Rally van Letland hebben bevestigd dat hun wedstrijd geen deel zal uit maken van de gewijzigde kalender van het Wereldkampioenschap Rally 2020. De onderhandelingen hebben niet tot een overeenkomst geleid.

Het project bestond eruit een WRC manche parallel aan een ERC rally te organiseren, met de goedkeuring van Eurosport Events, promotor van het Europees Kampioenschap.

« Ik wil ten eerste de promotor van het WRC bedanken, die erkende dat de Rally Liepäja het verdiende in het WRC opgenomen te worden, maar ook de FIA en Eurosport Events voor hun ondersteuning », legt Raimonds Strokss, directeur van rally organisator RA Events, uit.

« Deze laatste dagen hebben wij enorm veel werk verricht, om aan de WRC promotor te tonen dat we in Letland geen schrik hebben om de handen uit te mouwen te steken en de enorme uitdaging aan te gaan die het organiseren van een WRC manche in een korte tijdspanne vormt. Omwille van diverse redenen hebben we er echter uit afgeleid dat de Rally Liepäja dit jaar geen deel zou uit maken van de gewijzigde WRC kalender. »

De Rally Liepäja zal zoals voorzien van 14 tot 16 augustus plaatsvinden en uiteraard meetellen voor het Europees Kampioenschap, dat op 24 juli in Italië hervat met de Rally di Roma-Capitale.

Foto Gregory Lenormand / DPPI