In de loop van de jaren bracht Lionel Hansen heel wat knappe wagens aan de start in de 12u van Braine-le-Comte en diens opvolger op regionaal niveau, de Rallye de la Haute-Senne. Na een debuut met een bescheiden Honda Civic Gr.N volgde een Gr.A Civic, Opel Astra Gr.A en Kit-Car, Porsche 911 SC 2.7 RS Gr.3, Porsche 911 SC RS Gr.B, Subaru Impreza 555 Gr.A, WRC S10 en WRC S12B, Skoda Fabia WRC, Peugeot 307 WRC, zonder daarbij de Ford Escort Cosworth Gr.A RAS in Bastos kleuren te vergeten.

Op zaterdag 16 zal de ingenieur uit Waals-Brabant in de editie 2019 van de Rallye de la Haute-Senne opnieuw de harten van de toeschouwers sneller doen slaan, ditmaal met de Peugeot 306 Maxi waarmee Jean-Pierre Van de Wauwer en Jean-Marie Vanderschueren in 1998 de Belgische rallytitel behaalden.

« Het is inderdaad chassis Peugeot Sport #19 », bevestigt Lionel Hansen. « Hij werd ingezet door Peugeot Spanje in 1996 en 1997 alvorens hij in 1998 Belgisch kampioen werd met Van de Wauwer en Kronos Racing. Hij won dat jaar ook de Rally de Wallonie. Als hij goed in het geheugen is blijven hangen dan is dat vooral door de specifieke klank van zijn atmosferische door Pipo ontwikkelde 2-liter motor die bijna 10.000 t/min bereikte en meer dan 300 pk leverde. »

« De wagen werd sinds twee jaar geleden volledig heropgebouwd zodat hij strikt identiek is aan de technische specificatie die voor België gekozen werd », gaat Hansen verder. « Het is dus de laatste V2 evolutie, een zeer gezocht model want er werden minder dan 15 exemplaren van gebouwd. Met een identiek model liet Sébastien Loeb de legende van de 306 Maxi herleven in de Rallye du Var 2017… »

Tegen het einde van de maand zal de restauratie van de ex-Kronos Racing 306 volledig afgerond zijn, en na een kleine kennismaking in Franrijk zal Lionel Hansen hem besturen in de Rally de la Haute-Senne. De wagen zal uiteraard opnieuw zijn kleuren van 1998 krijgen.

Afspraak in de streek van Braine-le-Comte op 15 en 16 juni voor wie nostalgie heeft naar een symfonie die we we maar al te zelden te horen krijgen, die van de Peugeot 306 Maxi Kit-Car…