Luc Maris lijkt op weg naar de titel met zijn Volvo S40 (Hendrickx).

Na wedstrijden in Mettet, Valkenswaard en Büxtehude, was het Belgisch kampioenschap Rallycross eindelijk te gast op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen. Het broedseizoen is afgelopen, waardoor er weer geracet kon worden, maar helaas leverde het geen nieuwe Supercar op. Die bleven afwezig.

Pechvogel Kristof Bex (Hendrickx).

Op het zonovergoten circuit was er nochtans spektakel genoeg te zien met 75 deelnemers aan de start in de verschillende klassen. Bij de Supernationals beleefde Kristof Bex, recent nog winnaar van een manche van het Nederlands kampioenschap in Valkenswaard, een pechweekend. De Volvo-rijder moest met een gebroken transmissie in de reeksen al afhaken. Vooraan liet Luc Maris de kans niet liggen om zijn Volvo S40 naar de overwinning te sturen. Zijn tweede zege van het seizoen, waarmee hij afstand neemt van zijn rivalen. Steve Volders werd mooi tweede met zijn tweeliter Fiesta, voor Bert Bosmans. De overige finalisten eindigden op afstand, met de BMW’s van Vaesen en Leysen voor de Volvo van Myny.

Kurt Lambers hield de deur netjes dicht aan de binnenkant (Hendrickx).

Bij de tweeliters is het al een gans seizoen bijzonder spannend tussen de BMW-rijders Martijn Vanhove en Kurt Lambers. Vanhove opende het seizoen met twee overwinningen, maar in Maasmechelen scoorde Kurt Lambers de gelijkmaker. Ron Snoeck werd derde met zijn Volvo C30.

Steve Otzer op weg naar winst (Hendrickx).

In Super 1600 deed Steve Otzer een uitstekende zaak. Hij stuurde zijn Citroën Saxo naar een derde overwinning, voor Dennis Remans en Davy Van den Branden, die kostbare punten verspeelde op zijn merkgenoot. In de SRX Cup was het nr. 4 van Sudpresse de snelste.