Sportiever en met terugrit naar België, van 17 tot 24 juni 2017

De laatste editie van Luik-Rome-Luik beantwoordde niet aan de verwachtingen van Jean-François Devillers, de organisator van de wedstrijd met zijn bedrijf Trajectoire. Daarom werd er besloten het geweer van schouder te veranderen. De doelstelling om zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de wensen van zo een breed mogelijke groep van deelnemers bleek een utopie en de komende editie wordt een pak sportiever. De wedstrijd begint en eindigt voortaan ook in België, van 17 tot 24 juni 2017, met twee nachtelijke etappes op het programma.

Deelnemers moeten zich hierdoor niet laten afschrikken, verzekert Joseph Lambert, de nieuwe parcoursverantwoordelijke: « De eerste etappe start inderdaad om 21u30 in Spa en eindigt en de dag nadien in de namiddag. Maar na enkele RT’s in Luxemburg volgt er een vlotte verbinding richting Straatsburg, waar ik reglementair geen hoger gemiddelde dan 70 km/u kan opleggen. Wie “normaal” rijdt zal er makkelijk een uur te vroeg aankomen en wat kunnen rusten. Later voorzien we een pauze van 2u30 voor het ontbijt. Als men een halfuur rekent om te eten blijft er nog 2 uur over om te slapen. In totaal kan er dus tussen 3 en 4 uur gerust worden. »

« A la carte » diensten

Jean-François Devillers gaf al enkele details vrij over de nachtelijke etappe van 21 juni tussen La Spezia en Coni: « Deze zal veel korter zijn. Na een diner in Sanremo zullen de deelnemers rond 1 uur ‘s ochtends aankomen. »

Een andere grote nieuwigheid is dat de deelnemers de keuze hebben tussen « à la carte » diensten. Er is keuze uit twee hotelformules (*** of ****), ofwel voorzien ze zelf een overnachting. Er worden ook verschillende formules voor de assistentie aangeboden.

Het regularity gedeelte zal maar één categorie tellen. Deelnemers in de Open categorie rijden zonder klassement.

€3400 voor 7 wedstrijddagen!

De kers op de taart is de inschrijving die gevoelig daalt in vergelijking met de vorige edities. Dit bedrag, dat de algemene organisatie, de sportieve omkadering, verzekeringen, de middag- en avondmaaltijden, bagagetransport en officiële diners in Luik op 24 juni omvat, werd vastgelegd op €3750. Maar tot 31 januari geldt er een voordeeltarief van €3400, aarzel dus niet om te beslissen! Wie voor de gunstigste overnachtingsformule kiest kan aan Luik-Rome-Luik 2017 deelnemen voor €4350, overnachtingen inbegrepen! Voor 7 wedstrijddagen in prachtige streken is dit een buitenkans!

Trajectoire heeft ook de leeftijdsgrens van de wagens aangepast. Het model moet voortaan bestaan hebben voor 31/12/1979, zonder discussie, terwijl « uitzonderlijke » wagens gebouwd voor 31 december 1985 toegelaten worden mits goedkeuring van de organisatie.

Bijkomende informatie in inschrijvingen op de website www.liege-rome-liege.org.