Hij is maagdelijk wit en draagt geen sponsorkleuren of namen van zijn toekomstige piloten. De enige zekerheid is dat het duo dat de kansen van het team van Malcolm Wilson zal verdedigen vanaf de Monte-Carlo Rally op Michelin banden zal rijden..

fiestawrc2017_01

Zeer agressief ogend – wat niet bij iedereen de smaak zal vallen – toont de nieuwe Ford Fiesta WRC 2017 uiteraard het nieuwe gezicht van de stadswagen van de Amerikaanse gigant. Net zoals de andere nieuwe WRC’s beschikt hij over een vermogen van 380 pk, een door de FIA gewenste « limiet »…

Wat de rest betreft moeten we nog even wachten. Zal Ford het programma officieel steunen, zoals Malcolm Wilson hoopt? Zal Sébastien Ogier de wagen komend seizoen besturen? Maken Red Bull kleuren hun opwachting op de Fiesta? Zullen Ott Tänak en Eric Camilli uiteindelijk de enige officiële piloten zijn? Wie worden de privé piloten die erover zullen beschikken door deel te nemen voor het « constructeursteam » van het team uit Cockermouth?

Veel onbeantwoorde vragen, waarop we – hopelijk – snel een antwoord krijgen.

fiestawrc2017_05

In afwachting kunnen we ons vergapen aan de schitterende foto’s die M-Sport de wereld instuurde. De foto op de kasseien voor de inkom bij M-Sport is klassiek, maar het Britse team vond ook een schitterend decor in het Lake District…. Een verademing in vergelijking met de klassieke studiofoto’s!

fiestawrc2017_02