Er werd her en der heuglijk gereageerd op het feit dat Ford officieel terug is in het Wereldkampioenschap Rally, maar op de decoratie van de officiële Fiesta RS WRC’s van Ogier en Evans is er geen groot « Ford » logo te bespeuren.

Het voornaamste verschil in vergelijking met het seizoen 2017 is dat de wagen van Ogier niet meer de enige is die bijna volledig in Red Bull kleuren staat. Dat is nu ook het geval voor de tweede wagen, die van Elfyn Evans.

(Foto @World)

Traditiegetrouw onthulde M-Sport in Birmingham de decoratie van zijn twee officiële wagens voor het seizoen 2018.

« Het is voor ons een erezaak om elk jaar een spectaculaire livery te presenteren en dit jaar is daarop gen uitzondering », verheugt Malcolm Wilson zich, die subtiel de evolutie van de steun an zijn partners onderlijnde. « De versterkte technische steun van Ford Performance (NVDR: de sportieve afdeling van het merk in de VS) wordt afgebeeld, net als bij Red Bull dat zijn steun uitbreidt naar de jonge piloten in onze rangen. »

En inderdaad, in de Monte-Carlo zal de Ford Fiesta R5 van Teemu Suninen in WRC-2 de kleuren van Red Bull meekrijgen. De jonge Fin zou dus ook in zijn deelnames met een WRC met Red Bull steun aan de start staan. Zijn programma met de derde officiële Fiesta WRC moet nog bevestigd worden. Hij zou 6 tot 8 wedstrijden met een WRC rijden.

(Foto @World)