Na een nachtelijke lus waarbij het accent op navigatie lag – een aantal deelnemers lieten zich verrassen – werd de eerste etappe van de Marathon de la Route afgesloten. Op zondag ging het verder tussen Besançon en Grenoble in de proef georganiseerd door Trajectoire.

Op het menu stond een heel ander speelveld, doorheen de Doubs en Jura, waarbij de finish in het middelgebergte lag. Er stonden acht RT’s op het programma, terwijl de regen rond het middaguur het feest wat verstoorde.

Stéphane Blaise en Patrick Lienne (Porsche 911) waren de grote winnaars van de dag, want zij schoven op naar de eerste plek. De leiders van het begin van deze Marathon, Yves Noelanders en Renaud Herman (Volvo PV544), kenden een probleem met de ophanging en zakten naar de vijfde stek.

Yves en Benoît Deflandre (Porsche 911) hadden een moeilijk einde van de dag, maar de technische kopzorgen zorgden dan weer niet voor veel plaatsverlies in het klassement. De mooie oranje 911 bleef derde, achter de  Opel Ascona van Michel Decremer en Yannick Albert, en voor de Ford Escort MK1 van Johnny Delhez en Robert Vandervorst. Met amper 100 punten verschil tussen de eerste en vijfde in de stand, is alles nog mogelijk.

Op pinkstermaandag trekt de caravan naar Vals-les-Bains in de Ardèche, voor een belangrijke etappe met het oog op het eindklassement. De Marathon de la Route vindt de mythische wegen van de Rally van Monte-Carlo. Op het menu staan vier RT’s ’s morgens en zes in de namiddag, met vervolgens nog eens een nachtelijke lus van vijf proeven!

Er staat heel wat op het spel en heel waarschijnlijk zien we in de Ardèche de nodige wijzigingen. Wordt vervolgd…