Voor de vijftig deelnemers aan de Marathon de la Route 2019, eindigde het lange wachten op zaterdag 8 juni, de dag van de grote start en meteen een stevige eerste dag. Om acht uur ‘s ochtends verlieten de wagens de drie steden waar een ‘prédepart’ was: met name Spa, Reims en Beaune, om richting Nancy te rijden, waar de officiële start om 15u00 werd gegeven. De sfeer was prima, in het Parc de la Pépinière, in de nabijheid van de Place Stanislas.

Het is belangrijk te melden dat we erg goed zijn ontvangen in Nancy”, vertelt Jean-François Devillers, topman van Trajectoire, de organisator van het event. “Het park waarin wij gestart zijn, had al twintig jaar geen autosportevenement meer gezien, wat maakt dat het stadsbestuur van Nancy erg veel vertrouwen in ons moet gehad hebben. Ook wens ik de technische diensten van de stad te bedanken voor hun medewerking.

 

Er stonden vijf RT’s op het menu waaronder een tocht voor de middag richting… La Planche des Belles Filles, de top van de Vogezen, op 1148 meters, in de regio van Bourgogne-Franche-Comté! Na een korte stop en een deugddoende lunch ging het richting Besançon, de eerste stopplaats, maar niet alvorens de deelnemers nog vier nachtelijke RT’s hadden afgewerkt.

Rond het middaguur hadden Yves Noelanders en Renaud Herman (Volvo PV544) de leiding in handen, voor Yves en Benoît Deflandre (Porsche 911), Johnny Delhez en Robert Vandevorst (Ford Escort MK1), Michel Decremer en Yannick Albert (Opel Ascona), maar ook Andrew en Sarah Mallagh (Porsche 911). Uiteraard zijn alle tussenstanden voorlopig en onofficieel.

Morgen trekken de deelnemers aan de Route 2019 Marathon van Besançon naar Grenoble en er volgt dan een nieuwe update over de stand van zaken.