Op het terrein waar hij zijn eerste successen in DTM behaalde, zien we Maxime Martin dit weekend terug aan het werk. Op de piste van Moskou won hij in zijn maidenseizoen in de hoogstaande competitie zijn eerste race en de vertegenwoordiger van het RACB National Team zal er dit weekend zijn 6de plek in het kampioenschap verdedigen.

Het DTM is al aan zijn 6de van 9 meetings toe. Ditmaal doen ze het voor een Russisch publiek, “wat een verre verplaatsing is”, weet Maxime Martin. “Hier stond ik als rookie in het DTM voor het eerst op het hoogste podium. Het circuit spreekt me dan ook aan, dat is duidelijk. Op deze 3,931 km, vinden we trage bochten, maar ook snelle stukken en er is heel wat hoogteverschil. Er is ook een goede ambiance tijdens de meeting. De omloop ligt in Wolokolamsk, op 80 km ten noorden van Moskou. Omdat er heel weinig races worden verreden, komen de Moskovieten graag massaal naar de races van het DTM.”

Op sportief vlak weet Maxime niet hoe hij zijn BMW M4, ingezet door het Belgische team RBM, in Moskou moet inschatten.

“Van de ene race op de andere kunnen we top zijn of niet. Vorig jaar waren we niet competitief tijdens de eerste race, maar ik werd 4de in de tweede. Dit jaar varieren de waardeverhoudingen nog wat meer, gezien het gewicht dat na de kwalificaties wordt opgelegd.”

En dan is er nog de regen. “Het zou moeten regenen als we de weersvoorspellingen mogen geloven. Of het nu droog blijft of niet, ik ga trachten mijn positie in het kampioenschap te verbeteren. Het weekend in Zandvoort was geen voltreffer. Het zou goed zijn om het tij te keren op een omloop waar ik in het verleden al succesvol was.”