Op de Nürburgring had Maxime Martin niet de meevaller waar hij op hoopte. Op zaterdag wist de vertegenwoordiger van het RACB National Team de eerste wedstrijd op de achtste plaats te beëindigen, na als elfde te zijn gestart. Op zondag had hij de 19de plek op de startgrid en na een indrukwekkende inhaalrace tikte hij als tiende aan.

Op de Nürburgring, een omloop die hij door en door kent en waar hij in het verleden menig een succes scoorde, werkte Maxime Martin de vrije trainingen af met de gretigheid van een jonge wolf. Met de BMW M4 van het Belgische RBM was hij dan ook voorin te vinden, maar in de kwalificaties kwam de eerste ontgoocheling.
« We gingen compleet de mist in met de afstellingen, we gingen helemaal de verkeerde kant uit », legt de Brusselaar uit. « Ik kon zaterdag dus pas als elfde vertrekken. De wagen was niet echt stabiel te noemen, maar toch scoorde ik de vier punten van de achtste plek. »

Nuerburgring (DE) 10th September 2016. BMW Motorsport, Race 13, Maxime Martin (BE) SAMSUNG BMW M4 DTM.

Op basis van de feedback van de rijder stelde het team alles in het werk om hem voor ‘s anderendaags een betere bolide te bezorgen. « Deze keer leken we goed op weg om een degelijke prestatie neer te zetten. Helaas liep de versnellingsbak midden in de sessie vast in zesde. Dat betekent dat ik mijn tijd – in tegenstelling tot de meeste van mijn collega’s – niet kon verbeteren. Ik kreeg dus de 19de tijd achter mijn naam, terwijl een top-5 er zeker had ingezeten. »

Onze landgenoot bleef echter niet bij de pakken zitten en zette een inhaalrace neer waarvan alleen hij het recept heeft. « Ik wist uiteindelijk nog het punt van de tiende plaats te scoren », glimlachte Maxime. « Ik ben tevreden over mijn prestaties, maar toch ook een beetje gefrustreerd omdat ik niet voorin kon starten. In het kampioenschap sta ik nu op de negende plaats. Het is duidelijk dat ik nu wat meer pech heb dan in het begin van het seizoen, maar daar laat ik me niet door ontmoedigen. Integendeel, ik blijf vechten. Er blijven nog twee weekends te gaan en ik wil zeker het seizoen in schoonheid afsluiten. »