Dit weekend in Brussels Expo

Vanochtend is de tweede editie van InterClassics Brussels van start gegaan in Brussels Expo. Voormalig Formule 1 coureur Thierry Boutsen was eregast bij de officiële opening, die gepresenteerd werd door televisiepersoonlijkheid Marlène de Wouters. De komende dagen staat Brussels Expo in het teken van de mooiste en meest exclusieve oldtimers. Meer dan 1.000 klassiekers worden door zo’n 400 exposanten te koop aangeboden. Centrale thema’s dit jaar zijn ‘The Legends of Spa-Francorchamps’ en ‘The fascinating world of Microcars’.

interclassics-boutsenf1

Succesformule

Een maand voor aanvang was InterClassics Brussels uitverkocht voor exposanten. Extra bijzonder omdat de beurs dit jaar is verdubbeld in oppervlakte, van twee paleizen in 2015 naar vier paleizen dit jaar. Erik Panis, directeur InterClassics, is trots op het resultaat: « Na het succes van vorig jaar hebben wij besloten de beurs te verdubbelen in oppervlakte. Daarmee hebben we een risico genomen. Je hebt dan zowel meer deelnemers als meer bezoekers nodig voor een succesvolle editie. Het feit dat we een maand geleden reeds uitverkocht waren en het grote aantal tickets dat in de voorverkoop al online verkocht is geeft veel vertrouwen. Ook 2016 gaat weer een groot succes worden, ik ben ervan overtuigd. »

Naast een scala aan bijzondere klassiekers wordt het thema ‘The Legends of Spa Francorchamps’ gepresenteerd aan de hand van 16 klassiekers in de categorieën Grand Prix, Touring en Endurance. Op het speciaal ingerichte thema paviljoen ‘The fascinating world of Microcars’ worden bovendien zo’n 20 bijzondere dwergauto’s geshowd.

Brussel 5 november 2015. Brussels Expo - Interclassics Brussel 2015. Foto: Harry Heuts

InterClassics Brussels vindt plaats t/m zondag 20 november 2016 in paleis 1, 3, 4 en 8 van Brussels Expo. De klassieke autobeurs trekt traditiegetrouw veel kopers, liefhebbers en dagjesmensen. Entreekaarten zijn online met korting te koop: Online prijs volwassenen € 11,50 t.o.v. dagkassa prijs volwassenen € 14,50. Kinderen t/m 12 jaar gratis. Meer info: www.interclassics.be