2018 wordt het laatste volledige seizoen in rallycross voor Michaël De Keersmaecker. Na twee decennia aanwezigheid in de discipline maakt de piloot uit Londerzeel zich op voor een laatste seizoen in het Europees Kampioenschap Rallycross met zijn Ford Fiesta Supercar.

MDK zal daarna geen definitieve streep onder zijn carrière trekken, maar hij zal zich meer toewijden aan zijn dochter Juna die in de paardensport actief is.

« Ik was niet van plan me in te schrijven voor een volledig seizoen, » verklaarde De Keersmaecker aan onze collega’s van Autosport.be. « Maar gezien het aantal kandidaten voor het Europees Kampioenschap zou ik nooit zeker zijn van een plaats voor bepaalde wedstrijden. Me voor alle wedstrijden inschrijvingen was dus de enige mogelijkheid om me van een plaats te verzekeren. »

« Ik hoop het seizoen volledig te kunnen afwerken, want net als in World RX zijn er stevige boetes voor wie forfait geeft. Daarna zal de Fiesta te koop gezet worden, maar niet aan om het even welke prijs. Als hij niet verkocht wordt zal ik enkele wedstrijden uitkiezen, zonder me voor een volledig kampioenschap in te schrijven. »

Het Europees Kampioenschap begint tijdens het weekend van 14 april op het circuit van Catalunya.