Het is officieel: Andreas Mikkelsen zal over twee weken op het hoogste niveau terugkeren in het Wereldkampioenschap Rally.

De Noor testte onlangs een Hyundai maar heeft uiteindelijk bij Citroën onderdak gevonden! In de Rally Italia-Sardegna zal Andreas Mikkelsen de Citroën C3 WRC nr 9 besturen als vervanger van Stéphane Lefebvre, die de matige prestaties opstapelt sinds het begin van het seizoen.

Officieel is het, uiteraard, een ‘eenmalig’ optreden dat niet wijst op de aanwerving van de voormalige Volkswagen piloot met zicht op volgend seizoen.

Citroën maakte van de gelegenheid gebruik om te bevestigen dat het duo Lefebvre-Moreau opnieuw van de partij zal zijn in Polen. Het team blijft dus trouw aan zijn politiek van opsporen en opleiden van jonge piloten.

Het is echter wel duidelijk dat Citroën een uitstekende zaak zou doen mocht het zich van de diensten van Mikkelsen verzekeren voor 2018. En het zou nog beter worden als hij het gezelschap krijgt Sébastien Ogier… Een trio Ogier-Mikkelsen-Breen zou weleens totaal onverslaanbaar kunnen zijn, zowel in het klassement bij de Piloten als de Constructeurs.