Als er één groep is die schittert door zijn afwezigheid in de TCR rangen dan is het wel BMW AG. De Duitse gigant schreef de mooiste pagina’s uit zijn geschiedenis in de toerwagen races, net als MINI dat in het BTCC in de jaren 60 de grotere wagens het vuur een de schenen legde.

Daar zou de komende jaren weleens verandering in kunnen komen. Het bestuur in München zegt nog steeds « Nein » op eender welk officieel project maar de constructeur zou binnenkort in TCR vertegenwoordigd worden door het Amerikaanse LAP Motorsports. Een weinig bekend team bij ons maar met een stevige reputatie over de plas waar het met verve de kleuren van MINI vertegenwoordigt in de Continental SportsCar Challenge. Luis Perocarpi, Team Principal van het team uit Indiana, vertrouwde aan sportscar365.com toe dat een MINI TCR op de planning staat.

De keuze van het model is nog niet bepaald maar de Clubman lijkt de meest logiche keuze omdat de break versie voldoet aan het TCR lastenboek betreffende de lengte van de wagen. Als kers op de taart wordt dit project gesteund door MINI USA, dat al met LAP Motorsports samenwerkt. Het is afwachten of deze steun financieel, technisch of commercieel zal zijn.

En zal dit project München tot denken aanzetten? Hopelijk zal de steun van de Amerikaanse arm noemenswaardig zijn en geen slechte remake van de Alfa Giulietta, de Ford Focus of de Subaru WRX.

In afwachting van de eerste foto’s tonen we u enkele schetsen van de zeer officiële MINI Vision Gran Turismo die voor het gelijknamige game uitgedacht werd. Het kan een aardige basisvormen voor een Clubman TCR…