Ondanks het feit dat hij nog steeds aan de leiding staat in de Monte-Carlo Rally komt Sébastien Ogier duidelijk steeds meer onder druk te staan van Ott Tänak, die een goede beurt maakt voor zijn Toyota debuut. Ogier betaalde de prijs van en slechte bandenkeuze en zag zijn voorsprong slinken. De Ford rijder sluit de voorlaatste dag af met 33″5 verschil tegenover zijn voormalige teamgenoot.

En de wereldkampioen waagde zich aan een tragikomische tirade. « Waar zijn de tijden van de anderen ? », vroeg Ogier. « Er zijn geen borden !? Ik maak al jaren dezelfde opmerking en er wordt niets aan gedaan. Het is een schandaal, de ACM. Volgend jaar kom ik niet terug!5.33  » Iedereen leidt er uit af wat hij zelf wil…

Op de 12 en 13e proef werd de snelste tijd neergezet door Thiery Neuville, waardoor de Hyundai rijder de zevende plaats van Bryan Bouffier afsnoepte. De achterstand op de zevende plaats bezet door Elfyn Evans bedraagt 33 seconden.

Met nog één dag te gaan leidt Ogier met 33″5 voorsprong op Tänak, gevolgd door Latvala (+1.32) en Lappi (+4.38) die op de 13e proef Meeke (+4.40) inhaalde voor de vijfde plaats. Evans is zesde op 5.00, Neuville zevende op 5.33 en Bouffier achtste op 5.43.