In zijn eerste rally in nieuwe kleuren sluit Sébastien Ogier de tweede etappe af met twee seconden voorsprong op Thierry Neuville.

Het wegvallen van de eerste proef speelde niet in de kaart van de titelverdediger die op nagelbanden gestart was om tijd te winnen op de met ijs bedekte openingsproef. Neuville liet de kans niet liggen en nam de leiding over van Ott Tänak die naar de derde plaats terugviel in de eerste ronde.

In de tweede ronde verloor Neuville al meteen twintig seconden in de eerste bocht. Ogier liet de kans niet liggen en nam de leiding in handen met twee snelste tijden.

Achter het duel voor de leiding voert Andreas Mikkelsen een trio piloten aan dat voor het laatste podiumtrapje strijdt. De Noor heeft 7”2 voorsprong op Jari-Matti Latvala die zelf maar 8 tienden voor ligt op Sébastien Loeb.

Elfyn Evans is zesde, voor Tänak die twee minuten verloor door een gebroken velg. Zijn teamgenoot Kris Meeke kende tweemaal hetzelfde probleem. De Noord-Ier verloor vier minuten toen hij op de laatste proef een wiel moest wisselen. Hij wordt gevolgd door de leiders in WRC 2 Pro en WRC 2, Gus Greensmith (Ford Fiesta R5) en Yoann Bonato (Citroën C3 R5).

Esapekka Lappi verdween uit de rally door een gebroken ophangingsdriehoek en een transmissieprobleem. Ook Pontus Tidemand gaf op.