Afgelopen drie dagen bezochten 23.449 kopers en liefhebbers de vierde editie van InterClassics Brussels in Brussels Expo. Het 60 jarig jubileum van de World Expo stond als hoofdthema centraal en werd gevierd door een bijzondere expositie. Hierbij werd een unieke verzameling van voertuigen uit het straatbeeld van het jaar 1958 gepresenteerd samen met diverse originele memorabilia, in samenwerking met de Belgische Federatie voor Oude Voertuigen. Naast het hoofdthema werd er aandacht besteed aan de 70ste verjaardag van Porsche en was er ook een uitzonderlijke collectie van de Porsche 356 te zien.

De expo opende vrijdagavond met een unieke gast. Miss Expo ’58, Jacqueline Lejong, deed 60 jaar later haar lint nog eens aan en verzorgde de opening van InterClassics in Brussel. Ze haalde mooie herinneringen op aan de wereldtentoonstelling waar ze zes maanden aanwezig was. Onthaal en begeleiding van menig wereldleiders behoorde tot één van haar kerntaken.

De BFOV was prominent aanwezig met een BFOV Village waar zowel bezoekers als exposanten diverse workshops konden volgen. In de Art Area stelden diverse kunstenaars, galerieën en kunsthandels een divers aanbod van hun mooiste werken tentoon, uiteraard allemaal ‘classic car’ gerelateerd. Nieuw dit jaar was de AutoScout24 Area waar diverse klassiekers aangeboden werden door particulieren. Uiteraard werd er ook een breed podium geboden voor alles gerelateerd aan deze classic cars, van onderdelen tot automobilia. In totaal werden op de beurs meer dan 1.000 klassiekers door zo’n 400 exposanten te koop aangeboden.

Erik Panis, Manager InterClassics: “Wij zijn trots op de lovende woorden, die wij hebben mogen ontvangen van de vakpers en de vele classic car liefhebbers, over deze 4de editie van InterClassics Brussels. Voor het vierde jaar op rij hebben wij wederom een stap vooruit gezet qua kwaliteit en presentatie van de beurs en daardoor in korte tijd een plek bemachtigd op de klassieke autobeurzenkalender in Europa.”

InterClassics Maastricht 2019 – La Grandezza della Lancia
In januari 2019 vindt InterClassics Maastricht plaats en zal het Italiaanse merk Lancia centraal staan tijdens de 26ste editie. De hoogtepunten uit de meer dan 100 jaar rijke geschiedenis van het merk zullen in samenwerking met de Lancia Club Nederland en België en diverse musea gepresenteerd worden. Liefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens InterClassics Maastricht van 10 tot en met 13 januari 2019 in MECC Maastricht. Meer info vindt u op interclassicsmaastricht.nl.