Na de ontgoocheling van de Azoren, waar hij te vroeg moest opgeven door mechanische problemen, heeft Grégoire Munster een zeer knappe wedstrijd gereden voor zijn tweede rally in de officiële Opel kleuren.

In de Rally Islas Canarias bevond de Belgische Juniorkampioen zich de heel tijd in het goede peloton, waarin hij logischerwijze voorafgegaan werd door meer ervaren piloten.

Het Junior werd volledig gedomineerd door de indrukwekkende Jean-Baptiste Franceschi met de al even indrukwekkende nieuwe Ford Fiesta Mk8 R2T. Achter de Fransman beleven de verschillen wel beperkt.

Grégoire Munster en Louis Louka waren de beste vertegenwoordigers van Opel op de Canarische Eilanden. (Photo Jorge Cunha / DPPI)

Vijfde in ERC3 Junior na de eerste etappe won Grégoire Munster zaterdag een plaats. « De grip is zo goed op de Canarische Eilanden dat het moeilijk is de bochtensnelheid te bepalen. De bandenkeuze is essentieel hier en we hebben deze parameter goed beheerst om de handicap van de lekke band in de Qualifying Stage te compenseren », lachte de Opel rijder.

Munster ging op een zeer mooie vierde plaats over de eindmeet na Franceschi, Llarena (Peugeot) en Antunes (Peugeot) die een vijftiental seconden voor hem eindigde. « Wij steken een mooi puntentaantal op zak en we hebben dit weekend echt veel geleerd », besloot Grégoire. « De setup had beter gekund, maar het was een mooie ervaring. Mijn copiloot heeft echt uitstekend werk geleverd. » (VM)