De onder een relatief klare hemel verreden tweede etappe van de Tour de Corse werd gekenmerkt door twee piloten: Sébastien Ogier, de onaantastbare leider, en… Thierry Neuville.

De Hyundai piloot toonde zich namelijke de evenknie van de wereldkampioen en was enige die hetzelfde ritme kon aanhouden op de vier proeven van de dag. Hij reed zelfs een belangrijke snelste tijd op de laatste proef van de dag.

20160930: Ajaccio-Corsica: Volkswagen team in action during WRC Rally Corsica 2016

In zijn strijd voor de tweede plaats met Andreas Mikkelsen en – in mindere mate – Jari-Matti Latvala vergrootte de Hyundi rijder in de loop van de namiddag zijn voorsprong op zijn tegenstanders met daarbovenop een schitterende scratch op de 30,38 km van Novella-Pietralba.

Deze proef die op een deels nat parcours werd gewonnen door Neuville, met Mikkelsen op 10″7 en Latvala op 15″5.

De achterstand van onze landgenoot op de leider is van 44″0 tot 46″5 opgelopen, maar de kloof tegenover Mikkelsen bedraagt nu 21″5. Latvala kan het ritme niet aan en volgt op een minuut.

neuville

Achter dit viertal heeft Breen een mooie vijfde plaats in handen, meer dan dertig seconden voor Paddon.

Deze tweede etappe werd ook gekenmerkt door de indrukwekkende snelste tijd van Kris Meeke op de eerste proef (17″ sneller dan Mikkelsen en Ogier!)… om vervolgens na 400 meter van de baan te gaan op de volgende proef.

Deze zondag zijn nog twee proeven te rijden, een grote brok van 53,78 km en de Power Stage van 10,42 km.