Thierry Neuville testte met succes de CrossCar van LifeLive.

Tijdens de vierde manche van het Belgisch kampioenschap Rallycross, verreden op de nationale feestdag, kwam ook Thierry Neuville aan de start bij de CrossCars. De vice-wereldkampioen Rally kwam zich amuseren met een XCar van zijn bedrijf LifeLive, de enige Belgische producent van FIA-gehomologeerde CrossCars. In de manches moest Neuville het meesterschap van de Dany Born met een Peters XC en Danny Van Mol met een Kamikaz ondergaan, maar in zijn halve finale zette Neuville het ronderecord op te tabellen. Om de strijd in het kampioenschap niet te vervalsen, nam Thierry Neuville niet deel aan de Finale, die gewonnen werd door Ronnie Grauwels met zijn Kamikaz. Voor de rallycross was de deelname van Thierry Neuville alvast een prachtige promotie en de categorie voor CrossCars valt in de smaak bij rallyrijders, want naast Thierry Neuville zagen we ook Dirk Garvelink, Ronnie Grauwels, Fred Caprasse en Eric Borguet aan de start. Bij de juniors was Rens Vanpelt opnieuw de snelste.

Luc Maris domineerde bij de Supernationals.

Stefaan Vaesen stuurde zijn nieuwe aanwinst naar de tweede plaats.

 

De BK-manche was natuurlijk ook boeiend in de andere klassen. Bij de Supernationals +2000 moest Kristof Bex verstek geven. De motor van zijn Volvo was niet tijdig terug van een revisie in Zweden. Zonder zijn speelkameraad, domineerde Luc Maris de ganse dag de strijd met zijn Volvo S40. Stefaan Vaesen, die de BMW 130i gekocht heeft van Johan Sleeckx, stuurde zijn aanwinst meteen naar de tweede plaats, voor Stephanie Vanlingen, die haar BMW op de derde podiumplaats zette.

Bij de tweeliters waren Kurt Lambers en Glenn Cools de snelsten in de reeksen, maar in de finale werden ze verrast door de jonge Filip Wojtowicz die de beste pokerstrategie had met zijn Volvo C30. In Super 1600 werden onze landgenoten overklast door de 24-jarige Zwitser Yuri Belevskiy, die kwam testen met een Audi A1 geprepareerd door Volland Racing. De wagen bleek duidelijk een maatje te sterk voor de Belgen. Steve Otzer tikte als tweede aan, voor Dennis Remans en Pascal Roumans.

Filip Wojtowicz boekte een mooie overwinning bij de tweeliter Supernationals. (foto J. Loix)

De 24-jarige Yuri Belevskiy was veruit de snelste bij de S1600’s.

Foto’s Johan Hendrickx