Terwijl zijn commercialisatie nadert wordt de nieuwe Ford Fiesta geleidelijk aan onthuld. Hij wordt voorgesteld als meer gesofisticeerd, meer technologie en meer rijhulpsystemen, zonder in te boeten aan elegantie. Eigenlijk alles wat voordien ontbrak… Voorstelling van een bestseller in wording. (Marc Lacroix)

Design : Het succes van de huidige generatie betekende dat de designers zijn algemene stijl behielden. De nieuwe versie krijgt een aangepaste voorbumper met hertekende mistlichten en een vlakke motorkap.

Het is ongetwijfeld bij het zijaanzicht dat de vergelijking het sterkst opvalt, met enkel de ruiten die iets kleiner ogen, zowel in de drie- als vijfdeursversie en het achterste ruitje dat een andere vorm meekreeg.

Uiteindelijk is het achteraan dat de wijzigingen het grootst zijn met horizontale achterlichten en een volledig hertekende achterbumper.

Gamma : Drie of vijf deuren ; vier mogelijke varianten met een verschillend karakter: Trend, Titanium, ST-Line (sportief) en Vignale (luxueuzer).

Later volgen nog de Active (de eerste Crossover Fiesta) en de ST uit het Ford Performance gamma met een 1.5-200 pk ; komst voorzien begin 2018.

Technologie : De nieuwe Fiesta wil meer kwaliteit bieden en werpt zich op als de meest High Tech stadswagen van het moment. Hij wordt in ieder geval de eerste Ford met verbeterde « Pedestrian Detection » en een nieuwe versie van het Active Park Assist systeem met automatische remsysteem.

Uitrusting : Eerste B&O PLAY systeem in een Ford ; multimedia SYNC 3 met – eindelijk ! –  een acht inch touchscreen.

Technisch : Nieuwe ophanging, elektronische koppeling vector, 10 % extra grip in de bochten en 8% kortere remafstanden.

De nieuwe Ford Fiesta biedt meer kwaliteit en verfijning met als doel het succes verder te zetten wat hem tot één van de meeste verkochte wagens in Europa sinds 40 jaar.

Bekijk HIER de video’s van de nieuwe Ford Fiesta.