Door voor de vijfde keer de Rally van Cyprus op zijn naam te schrijven heeft Nasser Al-Attiyah een record scherper gesteld. En niet zomaar een record want het betreft het aantal overwinningen op het eiland dat hij tot nu toe deelde met Sébastien Loeb.

Deze vierde manche van het Europees Kampioenschap werd een ware afvallingsrace met onder meer de crashes in dezelfde bocht van de Skoda Fabia van Magalhaes en de Ford Fiesta’s van Kajetanowicz et Bostanci.

Makkelijke overwinning voor Nasser Al-Attiyah in Cyprus (Foto Gregory Lenormand/DPPI).

Ook zondag bleven de deelnemers niet gespaard. De dichtste achtervolger van de Qatari, thuisrijder Tsouloftas, kreeg twee lekke banden. Dankzij de problemen van de Cyprioot met de DS 3 R5 kon een trio Mitsubishi’s de ereplaatsen veroveren met Galatariotis, Polykarpou en Demosthenou. De vijfde plaats was voor de Fabia R5 van de Duitse gentleman-driver Albert von Thurn und Taxis met onze landgenoot Bjorn Degandt als copiloot.

Nasser Al-Attiyah is de vierde verschillende winnaar in het ERC dit jaar want de eerste drie manches werden gewonnen door Bruno Magalhães, Alexey Lukyanuk en Kajetan Kajetanowicz.