Olivier Collard zal dit jaar een Skoda Fabia R5 besturen in de Rallye de Wallonie van 27 tot 29 april. In deze wedstrijd die hem nauw aan het hart ligt kan de piloot uit Marche-en-Famenne eindelijk met een topwagen deelnemen aan een manche van het Belgisch Kampioenschap.

« Ook al rij ik al jaren op de Belgische proeven, toch heb ik nooit aan de start gestaan van een rally in het Belgisch Kampioenschap met een wagen die in staat is voor de algemene overwinning te strijden, » verklaart Collard. « In Namen zal ik dus een droom realiseren die ik al lang koester. De wagen is afkomstig uit Italië. We keken ook naar Ford Fiesta’s maar de reputatie van de Skoda spreekt voor zich. De laatste wedstrijden in België en het buitenland tonen aan dat het momenteel de sterkste wagen is. We hadden ook een WRC kunnen kiezen, maar de feedback van piloten die onlangs overstapten naar een R5 heeft ons helemaal overtuigd ! »

 

De voormalige officiële Citroën Belux piloot die tot Belgisch Kampioen Super 1600 gekroond werd in 2002 blijft realistisch over zijn mogelijkheden: « We zullen over een auto om te winnen beschikken, maar reken niet op ons om meteen de strijd aan te gaan met jongens als Cherain, Verschueren of Fernémont ! », lacht Olivier. « In functie van ons definitief budget kunnen we misschien een dertigtal kilometers testen voor de rally, niet meer. En omdat er niets te winnen valt op de Citadel vrijdagavond zal de echte kennismaking zaterdag plaatsvinden op de 23 km van Mohiville… »