Citroën Racing kijkt de Monte-Carlo Rally met vertrouwen tegemoet. De tijden van het moeilijke debuut van de C3 WRC lijken ver achter ons te liggen en de wagen is klaar om voor de overwinning te strijden in de handen van Sébastien Ogier en Esapekka Lappi.

De C3 is in de loop van de laatste twaalf maanden in de goede richting geëvolueerd. Olivier Masorelli, technisch directeur van het team uit Satory, is optimistisch.

« De C3 WRC is aardig geëvolueerd sinds de Monte-Carlo Rally 2018, op het vlak van vering en ophanging, en we beschikken nu over een reeks afstellingen die we beheersen », bevestigt de Franse ingenieur. « ‘We hebben dus gewerkt met als doel over een makkelijk te besturen wagen te beschikken, en de capaciteit om zich aan te passen aan de typerende wisselende omstandigheden van deze wedstrijd. »

« We hebben bijna alles gezien tijdens onze testsessies : droog asfalt, sneeuw en ijs van goede kwaliteit, smeltende sneeuw, waardoor we een hele reeks parameters konden uitproberen, zoals het tegelijkertijd gebruiken van twee verschillende bandentypes wat een bijzondere setup vraagt om voorspelbaar weggedrag te verkrijgen, » benadrukt hij.

« We hebben ook gedacht aan setupwijzigingen door de bemanning zelf tussen proeven van een zelfde ronde. Ik denk dat we goed voorbereid zijn. »