Hoewel de Insignia Grand Sport en de Insignia Sports Tourer – de nieuwe topmodellen van Opel – nog maar net hun wereldpremière in Genève gevierd hebben, staat het droomduo al op het punt een winnend trio te worden. Net als bij de vorige generatie, zal de Insignia verkrijgbaar zijn in een avontuurlijke versie met offroad-karakter en mogelijkheid tot vierwielaandrijving. Zijn naam: de nieuwe Opel Insignia Country Tourer. Hij kan vanaf juni worden besteld en maakt zijn debuut op het Autosalon van Frankfurt IAA (van 14 tot 24 september). Kort daarna wordt hij bij de dealers verwacht. De allrounder is de ideale keuze voor iedereen die houdt van landelijke gebieden of wintersport, maar ook voor liefhebbers van unieke looks.

De Opel Insignia Country Tourer kan voor zijn prestaties beschikken over een ruim motoraanbod, inclusief een gloednieuwe topdieselmotor. Bovendien zal de nieuwkomer ook verkrijgbaar zijn met de nieuwe automatische achtversnellingsbak en baanbrekende vierwielaandrijvingstechnologie. Twintig millimeter extra bodemspeling samen met de innovatieve vierwielaandrijving met koppelvectoring en de nieuwe achterophanging met vijf ophangpunten zetten aan om het asfalt achter zich te laten en geven de Insignia Country Tourer het meest geavanceerde systeem in zijn klasse. In plaats van de traditionele differentieel achteraan, die evenveel koppel aan beide achterwielen doorgeeft, gaat de Opel Insignia Country Tourer prat op twee elektrisch bediende meervoudige plaatkoppelingen die een meer individuele en nauwkeurige vermogensoverdracht naar elk wiel mogelijk maken, ongeacht de weg- of weersomstandigheden.

Met dit systeem draait de Insignia nauwkeuriger in en reageert hij spontaner op de input van de bestuurder. Dit leidt tot een neutraal voertuiggedrag, waardoor de auto stabieler en stuurbaarder is, ongeacht de situatie.

De wellnesssfeer wordt benadrukt door het ruim interieur maar ook door een bestuurdersgerichte cockpit, de ergonomische premiumzetels vooraan en de verwarmde buitenste achterzetels.