Met Ingram, Huttunen en Tamara Molinaro

Opel is al jaren officieel actief in het Junior ERC en het merk zal zijn inspanningen verder zetten met een contingent van drie Opel Adam R2’s, die in 6 rally’s van het kampioenschap aanwezig zullen zijn. Dat kampioenschap is het ERC Junior U27, zoals de naam het zegt, voor piloten jonger dan 27 jaar met een R2. De competitie gaat van start in de Azoren, waarna de Canarische Eilanden, Polen, de Barum, Italië, Roma Capitale volgen, om te eindigen in Letland met de Liepäja.

De Brit Chris Ingram, die vorig jaar al dicht bij de titel kwam, maar uiteindelijk moest plooien voor Marijan Griebel, behoudt het vertrouwen van Opel. De 22-jarige Ingram kon zich troosten met de titel in ERC3.

Jari Huttunen, winnaar van de Opel Adam Cup in Duitsland. (foto Jo Lillini)

Hij zal met Jari Huttunen een nieuwe teamgenoot krijgen. De jonge 22-jarige Finse belofte won in 2016 de ADAC Opel Rally Cup. Hij won 6 van de 7 wedstrijden. De beschermeling van Marcus Grönholm begon ideaal aan zijn seizoen 2017, met een zege in R2 in de sneeuw van de Vaakuna Ralli in Finland.

Tamara Molinaro testte haar Opel Adam R2 in de Rally Saarland Pfalz, begin maart. Ze eindigde 26ste en 5de in RC4, op 52 finishers en 65 starters. (foto P. Giets)

Het derde lid van de delegatie van Opel Motorsport wordt Tamara Molinaro. De 19-jarige Italiaanse wordt ook gesteund door Pirelli en Red Bull. Om te weten wie een gooi zal doen naar de opvolging van Emil Bergkvist (2015) en Marijan Griebel (2016) als Junior ERC Kampioen, is het wachten op de openingsmanche op het onverhard in de Azoren.