De 46ste editie van de 24 Uur van de Nürburgring werd geen meevaller voor Dries Vanthoor. De Limburger kwam als een van de favorieten naar de legendarische race in de Duitse Eifel, maar een crash bij het vallen van de nacht maakte een einde aan zijn ambities. De Belgian Audi Club-rijder deelde een Audi Sport Team WRT Audi R8 LMS met de Nederlander Robin Frijns, de Zuid-Afrikaan Kelvin van der Linde en de Oostenrijkse DTM-kampioen René Rast. Na een voorzichtige kwalificatie, afgerond op de 23ste plaats, maakte het team een zeer sterke start en na enkele uren was de top vijf al in zicht.  

De 24 Uur van de Nürburgring is een legende. De wedstrijd wordt ieder jaar verreden op de 25-kilometer lange omloop in de Duitse Eifel, op een circuit dat recht uit de jaren ’60 of ‘70 afstamt. Geen enorme uitloopstroken, een vrij smalle piste en meer dan 150 bochten zijn de ingrediënten van een omloop waar de rijders 24 uur lang strijd leveren. Bovendien is de race niet enkel aan GT3-wagens voorbehouden, maar staat hij open voor de snelle GT3’s, kleinere GT-wagens en toerwagens. Daardoor zijn de snelheidsverschillen enorm en zijn race-incidenten uiteraard niet zeldzaam.

Als je daar nog eens een wagen bijrekent die extreem langzaam rijdt, in combinatie met die snelle, bochtige en smalle piste, en nog een andere tragere deelnemer, dan heb je exact de omstandigheden die tot mijn opgave hebben geleid”, legt Dries Vanthoor het incident van zaterdagavond uit. “Ik kwam in een onmogelijke situatie terecht en een van de wagens raakte mijn wiel, ik kreeg onmiddellijk een klapband en ging van de piste. De gevolgen waren hevig… Ik raakte de vangrail en werd weer het circuit opgeslingerd. Ik besefte meteen dat de wagen niet meer verder zou kunnen. Ik voelde me verschrikkelijk voor het team, de jongens en mijn teamgenoten, dit is echt het allerlaatste wat je als rijder mee wil maken in zo’n mooie wedstrijd. We waren aan opmars bezig en ik denk dat er zeker nog meer inzat.

Geen rust… op naar Silverstone

Komend weekend zien we Dries Vanthoor opnieuw aan het werk. De jonge Belg deelt er de Belgian Audi Club Team WRT bolide met Alex Riberas en Christopher Mies. Het trio verdedigt in Silverstone de leidersplaats in de Blancpain GT Series Endurance Cup, na de overtuigende winst in Monza, midden april.

Dries Vanthoor: “Veel tijd om na te denken is er niet, want zijn nu weer aan het focussen op de volgende opdracht, over een week in Silverstone. We nemen daar de draad weer op en gaan vol voor de zege. Afspraak in Engeland!