Ott Tänak verstevigt zijn leidersplaats in het WRC met een derde zege in deze Rallye Deutschland.

Met 8 snelste tijden op 19 KP’s heeft Ott Tänak de WK Rally van Duitsland voor het derde jaar op rij gedomineerd. De Est verstevigde zijn leidersplaats in het Wereldkampioenschap en Toyota deed met een sublieme 1-2-3 van Tänak, Meeke en Latvala een uitstekende zaak in het merkenkampioenschap.

Ott Tänak kon zijn kansen op de Power Stage niet verdedigen, waardoor hij als winnaar toch niet helemaal tevreden was: « We doen een schitterende zaak en de auto voelde dit weekend perfect aan, maar op de Power Stage had ik vooraan slechts één rem. Daardoor kon ik niet voluit aanvallen voor de bonuspunten, » vertelde Est.

Zijn teamgenoten waren wel dolblij met het volledig Toyota-podium. « Ik kreeg van het team de opdracht om de Hyundai’s achter me te houden voor het merkenkampioenschap. Die opdracht hebben we volbracht, » vertelde Kris Meeke, tweede voor Jari-Matti Latvala.

Dani Sordo, die vrijdag op de rondkoers in Wadern-Weiskirchen een kleine minuut verloor toen zijn versnellingsbak blokkeerde, eindigde op de 4de plaats, maar door laattijdig in te klokken kon hij die plaats aan zijn teamgenoot Thierry Neuville schenken. Onze landgenoot was ook de snelste op de Power Stage, waardoor hij de schade in het kampioenschap nog uitstekend beperkt na de lekke band die hem gisteren in Baumholder anderhalve minuut kostte. Hij doet in elk geval beter dan Sébastien Ogier, die pas 7de werd, met de nodige frustraties.

« We hebben het maximum gegeven. De auto voelde goed aan, dus ben ik voluit gegaan op de Power Stage. Mentaal was het deze ochtend moeilijk om me weer op te laden. Het besef dat we door die lekke band, gewoon brute pech, niet meer mee konden doen voor de overwinning, hakte er diep in. Maar, ik ben er nog eens voor gaan zitten en uiteindelijk pakken we nog belangrijke punten op de Power Stage. Ik ben er zeker van dat we het Ott Tänak heel moeilijk hadden gemaakt zonder die lekke band… »

Andreas Mikkelsen hield Sébastien Ogier op de zevende plaats, nadat Esapekka Lappi zijn kopman een plaatsje liet opschuiven.

Bij de Belgen ging Guillaume de Mevius op de slotdag opnieuw van start in WRC2. De Citroën-rijder nam geen overdreven risico’s meer en reed enkel om ervaring op te doen. Pieter Tsjoen eindigde als eerste Belg in R5 op de 14de plaats, 44″ voor Pieter-Jan Michiel Cracco.