Het is een zware klap voor het World RX. Na Audi houdt nu ook Peugeot Sport het aan het einde van dit jaar voor bekeken in het Wereldkampioenschap Rallycross.

Een uittreksel uit het persbericht van de Franse constructeur:

« Na de voorstelling van zijn nieuwe generatie herlaadbare hybride voertuigen op het Salon van Parijs in het kader van de strategie voor elektrificatie kondigt Peugeot de ontwikkeling van een nieuw gamma sportieve elektrische wagens vanaf 2020 aan. Peugeot zal zijn middelen concentreren op het op punt stellen van deze nieuwe voertuigen en heeft als gevolg besloten zich terug te trekken uit het WRX kampioenschap na afloop van het seizoen 2018, aangezien de evolutie naar elektrische wagens onzeker is. »

« Het merk Peugeot heeft besloten zich te concentreren op het punt stellen van deze nieuwe voertuigen in een context waar onzekerheid weegt op de evolutie van het thermische WRX  kampioenschap naar een elektrische versie in 2021. Als volgt zal deze competitie niet relevant meer zijn met de elektrificatie van het merk Peugeot, die volledig volgens het vooropgestelde plan verloopt en waarbij de eerste wagens vanaf 2020 beschikbaar zullen zijn. »

Wat moeten we hiervan denken? De leeuw is op zoek naar een kampioenschap waar elektrische en hybride wagens in de schijnwerpers staan vanaf 2020, wetende dat het World RX twaalf maanden later de elektrische toer op gaat. Het enige kampioenschap dat aan hun vereisten beantwoordt zou dus het WEC zijn, waar het nieuwe Hypercar reglement ook aandacht schenkt aan hybride technologieën. Maar dat is nog even afwachten…