Nadat ze twee weken geleden kennis konden maken met de Vlaamse Ardennen wagen de jongeren van het Pirelli Junior BRC zich dit weekend aan de schitterende klassementsproeven van de South Belgian Rally. De regio van de Semois biedt een snel, natuurlijk en erg technisch parcours. Met 12 klassementsproeven en 152 kilometer tegen de chrono wacht de jongeren van het Belgisch rallykampioenschap een serieuze uitdaging op zaterdag 24 oktober. Het belooft een spannende strijd te worden tussen de nieuwe Peugeot 208 Rally4’s.


Charles Munster komt na zijn eerste overwinning in het Pirelli Junior BRC met vertrouwen aan de start. Zeker omdat Gilles Pyck, zijn gedoodverfde concurrent, deze keer geen parcourskennis heeft en bovendien minder kilometers in de benen heeft met zijn nieuwe Peugeot. In Oudenaarde schoof Pyck immers vroeg van de baan. Tom Rensonnet realiseerde een mooie progressie in de Aarova Rally, maar door technische problemen was finishen hem niet gegund bij zijn debuut in het Pirelli Junior BRC.

We zijn ook benieuwd naar de chrono’s van Matis Kremer met een Peugeot 208 R2. Ook Kremer was een van de concurrenten van Tom Rensonnet voor het stuur van de Peugeot in de kleuren van het RACB National Team. Twee jongeren met meer ervaring, Valentin Vertommen (Ford Fiesta R2) en Thibaud Mazuin (Peugeot 208 R2) zullen hun ervaring ongetwijfeld kunnen benutten.

Stand Pirelli Junior BRC (na 2/5): 1. Ch. Munster 29; 2. G. Pyck 18; 3. J. Dewilde 8; 4. E. Vandermarliere 7; 5. L. Dumont 5; 6. A. Ollevier 4; 7. T. Rensonnet 1