Na hun mooie overwinning in het Junior BRC in de Omloop van Vlaanderen, trokken Polle Geusens en Justine Demeestere vol vertrouwen naar de East Belgian Rally. In de Oostkantons, op proeven met natuurlijke bochten die door de meeste rallyrijders omschreven worden als de mooiste proeven van het land, wilde Polle nog eens laten zien dat hij veruit de snelste Junior van het land is, terwijl hij natuurlijk ook zijn titelkansen in categorie RC4 wilde verdedigen. Het Ford-duo slaagde met glans in zijn opzet, want de GPC-piloot domineerde in zijn categorie van start tot finish de wedstrijd.

Het was voor Polle en Justine nochtans niet evident om meteen van bij de start ten aanval te trekken in Sankt-Vith. Vorig jaar knalden ze aan hoge snelheid op een boom…

polle

« Ik heb in de eerste ronde niet teveel risico’s genomen, want ik wilde zeker alle proeven gereden hebben om die ervaring mee te nemen naar de toekomst, » vertelde Polle na de eerste lus van 5 proeven. « Blijkbaar zitten we meteen goed in het ritme, want we staan aan de leiding in RC4, al is het een spannend duel met Adrian Fernémont, onze collega met dezelfde Fiesta R2 EcoBoost. »

Polle en Justine zouden de wedstrijd blijven controleren en stelselmatig afstand nemen van Adrian Fernémont. De 8″ na de eerste ronde waren opgelopen naar 24″ na de tweede lus. Fernémont eindigde uiteindelijk op 44″, terwijl Polle op de 13de plaats algemeen finishte.

« We wonnen bovendien de Junior Award, wat mooi meegenomen is, want het zal ons helpen om het budget rond te krijgen om de Condroz Rally te rijden. In het RC4-kampioenschap komen we nu op een gedeelde eerste plaats met Steven Dolfen. Het kampioenschap zal beslist worden in de Condroz Rally. Maar, met deze zege zijn we ook zeker van de finale van de RACB National Team Rally Challenge. Het RACB-stuur winnen, dat wordt ons volgende doel, » aldus Polle, die dit jaar met vier zeges op vijf wedstrijden duidelijk de snelste jongere in het BRC is. Bovendien was hij in Ieper de enige Belgische R2-piloot die de strijd aan kon gaan met de fabriekspiloten van Opel in het Europees kampioenschap.

De finale van de RACB National Team Rally Challenge wordt georganiseerd in het weekend van 7 en 8 oktober.