Afgelopen weekend gingen we op bezoek bij jong F1 talent Max Verstappen. De Jumbo Familie Racedagen op Circuit Zandvoort waren de gastheer voor enkele spectaculaire demonstraties door Max en verschillende kampioenschappen, waaronder de snelste merkencup; Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Prachtig weer, spectaculaire races en mooie auto’s zorgden ervoor dat meer dan 100.000 bezoekers hebben genoten van een top raceweekend.

Na een sterke kwalificatie startte Xavier Maassen (DVB Racing) beide races op de eerste plaats. In race 1 zette Yannick Hoogaars (Speedlover) een knappe prestatie neer door zijn plaats op de grid te behouden en zo de tweede plaats op het podium te verzilveren.

Ook Ayhancan Guven (Toksport WRT) begon sterk aan zijn debuutrace in Zandvoort maar moest na een aanrijding met Jesse Van Kuijk (GP Elite) en Dylan Derdaele (Belgium Racing) vroegtijdig zijn wedstrijd stoppen. Derdaele kon als enige zijn race voortzetten en reed na een herstart knap terug van de laatste naar de zevende plaats.

Glenn Van Parijs (Belgium Racing) profiteerde van dit incident door van een achtste naar een derde plaats algemeen te rijden. Hiermee won hij ook in de B klasse, voor Pierre Piron (Mediacom) die een uitmuntende start had. John De Wilde (Speedlover) maakte het podium compleet.

In race 2 was het opnieuw Maassen die vanaf de eerste plaats startte. Achter Xavier barstte een felle strijd om de tweede plaats los tussen Ayhancan Guven en Dylan Derdaele. Derdaele wist al snel aan Guven voorbij te gaan, op jacht naar de leider. Na een safetycar procedure door een ongeval van Cenk Ceyisakar (DVB Racing) bleven Maassen en Derdaele vlak bij elkaar met afwisselende ronderecords. Uiteindelijk was het de Nederlander Xavier Maassen die zijn weekend perfect afsloot. “Het weekend kon niet beter, beste tijd in de vrije trainingen, polepositions en winst in beide races, echt fantastisch! Nu op naar Le Mans, daar gaan we proberen hetzelfde te doen.”, aldus Xavier Maassen.

Favoriet bij de B rijders Glenn Van Parijs ging hard van de baan. Uiteindelijk was het Pierre Piron die verdiend de overwinning in de wacht sleepte, voor Menno Van De Grijspaarde (GP Elite) en John De Wilde.

Tijdens het raceweekend in Zandvoort werd ook het Junior Program voorgesteld aan de piloten jonger dan 26 jaar. In dit programma, onder professionele begeleiding van Marc Goossens, wordt er aandacht besteed aan zowel fysieke als mentale voorbereidingen als coaching in race omstandigheden. Dit moet eind 2017 resulteren in de selectie van een Porsche Benelux Junior die in 2018 verdere ondersteuning geniet.

Het volgende event vindt plaats op 14 – 17 juni in het voorprogramma van de legendarische 24 uren van Le Mans.