61 Porsches 991 GT3 Cup stortten zich deze donderdag op het Circuit de la Sarthe voor een uitzonderlijke manche in het kader van de 24 Uur van Le Mans. Naast het voornamelijk Frans en Brits peloton waren er ook een twintigtal deelnemers van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux van de partij.

Ayhancan Guven (Toksport WRT) en Xavier Maassen (DVB Racing) nestelden zich bij de vrije trainingen bovenaan en beiden waren de snelste in één sessie. Het duel tussen de Turk en de Nederlander werd verdergezet tijdens de kwalificaties en het was uiteindelijk Maassen die het laatste woord had met 0’039 verschil tegenover Guven, waarbij de voormalige GT1 en GTE piloot zich zelfs in de Top 10 algemeen plaatste. Het duo steekt met kop en schouders boven de tegenstanders uit want de jonge Glenn Van Parijs (Belgium Racing), derde bij de Benelux piloten, is pas 27e algemeen.

Yannick Hoogaars (SpeedLover) zette de vierde tijd neer, voor John De Wilde (SpeedLover), de beste B piloot. De Top 10 wordt vervolledigd door Jesse Van Kuijk (GP Elite), Pierre Piron (Mediacom), Menno Van de Grijspaarde (GP Elite), Jurgen Van Hover (SpeedLover) en Cenk Ceyisakar (DVB Racing). Voor Dylan Derdaele (Belgium Racing) werd het een ontgoocheling met een magere 50e plaats algemeen en 12e Benelux piloot.

De algemene pole position ging naar de Fransman Florian Latorre (Martinet by Alméras), die uitkomt in de Porsche Carrera Cup France, voor de Britse deelnemers Dino Zamparelli (JTR) en Dan Cammish (Redline Racing).

De 45 minuten durende race start deze zaterdag om 10u15…