Als beste vertegenwoordigers in deze Dakar van X-Raid, dat dit jaar echt niet gespaard wordt, reden Jakub Przygonski en Tom Colsoul deze donderdag de tiende tijd in de zesde etappe die een profiel had dat sterk verschilde van de vorige proeven en de deelnemers over de grens van Peru naar Bolivië bracht.

« We hebben ons echt geamuseerd vandaag », legde de Poolse piloot uit. « We hebben aangevallen, maar het was glad vandaag door de regen. Deze etappe werd op grote hoogte gereden en er was zelfs kans op sneeuw naast de piste. Dit was een grote verandering in vergelijking met de laatste dagen. In de loop van deze eerste week kenden we enkele problemen. Na de rustdag willen we hetzelfde ritme aanhouden, zonder problemen te kennen. »

(Foto Eric Vargiolu / DPPI)

In de tussenstand staat het Belgisch-Poolse duo op de zesde plaats achter de officiële Peugeots en Toyota’s op 2u25 van de leider. De andere X-Raid piloten liggen buiten de top 10: Hirvonen is 13e, Garafulic 15e en Al-Rajhi 28e. Voor de rustetappe ondervond Terranova last van een fysisch probleem en reed hij op aanraden van de dokter meteen naar het bivak zonder de proef uit te rijden.