In 2015 behaalde het duo gevormd door de Fransman Quentin Gilbert en onze landgenoot Renaud Jamoul de wereldtitel bij de Juniors. Omwille van budgettaire redenen en Jamoul’s activiteiten als invoerder van DMack banden kwamen ze nadien niet meer samen in actie, maar in de Rallye Aveyron Rouergue Occitanie waren ze opnieuw van de partij met een Skoda Fabia R5 van 2C Compétition.

Na zijn podiumplaats in de Rallye Vosges Grand Est en een overwinning in de Mouzon Frézelle wou Gilbert zijn knappe reeks verderzetten. In de Rouergue slaagde hij erin alle valstrikken te vermijden en in de laatste ronde zette hij de wedstrijd naar zijn hand om zo zijn eerste overwinning in het Frans Kampioenschap te behalen.

« Deze eerste overwinning in het Frans Kampioenschap doet enorm goed », verheugde Quentin zich. « We hebben het met een miniem verschil gehaald! De stress was enorm, zelden heb ik zoiets beleefd! Het is schitterend te winnen bij de terugkeer van Renaud naast mij. De vier jaren ervaring samen hebben ongetwijfeld een grote rol gespeeld in dit resultaat. »

« We hadden een goede testsessie waar we probeerden een behendige wagen te hebben voor de technische stukken. We ging op harde banden van start in de eerste etappe om performanter te zijn over de gehele eerste etappe. Helaas vielen er voorin al snel aardig wat snelle piloten weg want de strijd had nog intenser kunnen zijn!« 

Quentin Gilbert en Renaud Jamoul opgelucht op het podium. (Foto FFSA-MAP-Simenel)

« Na een terughoudende eerste dag vonden we een afstelling die me vertrouwen gaf. Ik kon in de aanval gang en geleidelijk mijn achterstand op Pierre Roché verkleinen vooraleer we aan de laatste ronde op smeltende asfalt begonnen. »

In het kampioenschap doet Gilbert een uitstekende zaak en klimt hij naar de vierde plaats, en ook in de Trophée Michelin was het een geslaagd weekend met een tweede overwinning op rij en een tweede plaats in de tussenstand. De volgende manche is de Rallye Mont-Blanc Morzine (6-8 september).

Na een moeilijk wedstrijdbegin zette de Franse Belg William Wagner een goede tweede dag neer met zijn Fiesta R5 waarin hij minder dan een minuut toegaf op de leiders en van de tiende naar de zesde plaats terug klom, net achter de verrassing van de wedstrijd, Nicolas Ciamin, die zijn Abarth 124 Rally in de Top 5 plaatste na een spannend duel met Patrick Rouillard (Porsche GT3).

Vierde overwinning in vier rally’s voor Yoann Rossel in de Volant Peugeot 208.

Een andere indrukwekkende prestatie kwam er van Alexis Sirmain die zijn Peugeot 106 naar de tiende plaats stuurde, ver voor de deelnemers van de Volant Peugeot aangevoerd Yoann Rossel die voor de vierde keer op rij met de overwinning aan de haal ging na een spannende strijd met Karl Pinheiro et Hugo Margaillan. Boris Carminati won de Clio R3 Trophy met bijna drie minuten voorsprong op Florian Bernardi (die zondagochtend van de baan ging), maar ook voor Manu Guigou (buiten de Trophy).

Yoann Bonato kende vanaf de start mechanische problemen en maakte op zondag van SuperRally gebruik om 5 van de 6 snelste tijden voor zijn rekening te nemen met de Citroën C3 R5. De eerste leider van de wedstrijd, Quentin Giordano, werd eveneens in de steek gelaten door zijn Hyundai i20 R5. (B. Verstraete)

Einduitslag
1. Q. Gilbert-R. Jamoul (F/B-Skoda Fabia R5) 1u58’31 »
2. Pierre & Martine Roché (F-Skoda Fabia R5) +2″9
3. J. Berfa-D. Augustin (F-Hyundai i20 R5) +1’08 »
4. E. Mauffrey-K. Bronner (F-Skoda Fabia R5) +1’53 »
5. N. Ciamin-A. Vilanova (F-Abarth 124 Rally) +3’25 »
6. W. Wagner-K. Millet (B/F-Ford Fiesta R5) +4’12 »
7. J-L. Chivayde-N. Capoulade (F-Ford Fiesta R5) +4’34 »
8. C. Robert-M. Duval (F-Renault Clio R3T) +6’34 »
9. V. Leduc-L. Pelamourgues (F-Hyundai i20 R5) +6’51 »
10. A. Sirmain-R. Nolorgues (F-Peugeot 106 S16) +7’05 »
13. Y. Rossel-B. Fulcrand (F-Peugeot 208 R2) +8’09 »
18. B. Carminati-Marine Lacruz (F-Renault Clio R3T) +9’02 »