Onder de ogen van Tom Kristensen werden op de RACB Awards niet één maar twee landgenoten beloond met de titel « Driver of the Year ». De Belgische journalisten met meerdere vertegenwoordigers van SPEED Magazine) kozen ervoor de eer niet enkel aan Thierry Neuville te schenken, die voor de vierde keer piloot van het jaar wordt, maar ook aan Nicolas Gilsoul !

Hoe was dat mogelijk? Het RACB reglement liet toe ook stemmen te geven aan copiloten en in dat geval wordt de titel gedeeld. Het is in ieder geval een welverdiende titel voor Gilsoul die beloond wordt voor het werd « in de schaduw ». De derde plaats wordt ex-aequo gedeeld door Laurens Vanthoor en Stoffel Vandoorne. Dries Vanthoor vervolledigt de Top 5.

WRT is nog maar eens « Team of the Year » voor Comtoyou Racing, DG Sport en BMA. Verrassing bij de titel « Rookie of the Year » met de triomf van Kenny Herremans, kampioen in de Ford Fiesta Sprint Cup Belgium, in een klassement waar Ugo de Wilde, en vreemd genoeg, Ulysse De Pauw, niet verschijnen ondanks hun prestaties in F4 FFSA. Last but not least, de « Honorary Mention » gaat posthuum naar Claude Viseur alias Clovis, zijn echtgenote ontving de prijs uit handen van Michel Jodogne.