Dit seizoen wordt het RACB National Team vertegenwoordigd door Sam Dejonghe en Denis Dupont – die in de TCR Benelux een SEAT Leon zullen delen – en door Guillaume de Mévius en Louis Louka, die met een Peugeot 208 R2 de eerste zes manches van het Junior Belgian Rally Championship zullen afwerken. Beide duo’s hebben maar één doel: de titel!

Ieder seizoen werken de leden van het RACB National Team enkele weken voor de start van het seizoen een sportieve stage af. In Les 2 Alpes konden Sam, Denis, Guillaume en Louis heel wat sporten beoefenen, om zo hun fysieke paraatheid te testen en de banden die de zo typische RNT-team spirit kenmerken aan te halen.

Gedurende drie dagen stond er heel wat op het menu: run & bike in de sneeuw, trektocht met sneeuwschoenen, klimmen op een muur van ijs, langlaufen en fitness in de chalet die door Benoît Tréluyer ter beschikking werd gesteld. Kers op de taart: ook Thierry Neuville was aanwezig. Guillaume de Mévius en Louis Louka reisden met blinkende oogjes terug naar België.

“Thierry bracht twee volledige dagen in ons gezelschap door”, legt de rijder van de zwart-geel-rode Peugeot 208 uit. “Het is heel indrukwekkend om een tijd met een rijder van zijn kaliber door te brengen. Thierry kon met de hulp van het RACB National Team de rallyladder beklimmen en is nu vice-wereldkampioen. Hij is een referentie in onze sport, een referentie van wereldniveau die mij laat dromen, en toch staat hij open voor een gesprek. We hebben heel wat van gedachten kunnen wisselen en hij heeft enkele leuke ervaringen met ons gedeeld. Magisch gewoon.”

“Thierry staat voor het doel dat we voor ogen moeten hebben”, benadrukt Louis Louka, de corijder van Guillaume. “Het was de eerste keer dat ik hem ontmoette en we hebben wat van gedachten gewisseld. Ik heb er heel wat van opgestoken. We waren al heel erg gemotiveerd, maar nu zijn we dat nog meer.”

Dit jaar werken de winnaars van de RNT Rally Challenge de eerste zes wedstrijden van het Junior Belgian Rally Championship af. “Het doel is het behalen van de Junior-titel”, bevestigt Guillaum de Mévius. “We starten in de eerste zes wedstrijden van het kampioenschap en na de eerste helft van het seizoen stellen we een balans op.”

TCR Benelux: zelfde duo, zelfde wagen

Ook Sam Dejonghe en Denis Dupont zijn enkele weken voor de start van het circuitseizoen heel enthousiast.
“Twee keer per week werken we samen een fysieke training af”, vertelt Denis Dupont. “Op maandag laat Christophe Distexhe ons zweten in Hannuit. Woensdag doet Christophe Riga hetzelfde in de Martin’s Spa te Genval. Die twee sessies in het gezelschap van de fysiektrainers van het RACB National Team versterken ook de teamgeest tussen Sam en mij. En onze conditie wordt er uiteraard ook beter door.”

“Naast die twee trainingssessies samen trainen we ook nog individueel”, voegt Sam Dejonghe er aan toe.

Na een leerseizoen in de TCR Benelux mikken Dejonghe en Dupont nu resoluut op de titel. “We rijden opnieuw met de SEAT Leon TCR”, leggen de twee jonge wolven uit. “Dankzij de ervaring van 2016 hebben we nu op elk circuit onze referentiepunten. We hebben ook een constructieve dialoog met de mensen van WRT uitgebouwd, want zij nemen onze wagen onder handen. Hoewel het niveau van de TCR Benelux allicht nog hoger ligt dan vorig jaar, gaan we in 2017 resoluut voor de titel.”