François Duval keert dit weekend terug in het FIA Wereldkampioenschap Rallycross. De Belg werd door het team DA Racing–Eurodatacar van de familie Dubourg gecontacteerd om deel te nemen aan de tiende manche van het seizoen in Riga in Letland.

« Ik wil de familie Dubourg, onder anderen Dominique, bedanken dat ze aan mij gedacht hebben », verheugt de winnaar van de Rally van Australië 2005 zich. « Jean-Baptiste rijdt normaal het volledige seizoen maar hij blijft dit weekend in Frankrijk voor een blijde gebeurtenis en de plaats was vrij. Toen ik het aanbod kreeg heb ik geen seconde getwijfeld ! »

Duval eindigde vorig jaar in de Top 5 tijdens de Belgische WK manche in 2016 en toonde bij ieder optreden dat hij niets van zijn immense talent verloren heeft. De voormalige WRC piloot weet wel dat het geen makkelijke taak wordt in Letland !

« Ik zal geen meter kunnen testen met deze Peugeot 208 RX en ik zal uiteraard het circuit ontdekken », bekent de piloot die de kleuren van Gordon Finest Beers verdedigt. « Maar dat zou me niet te veel mogen hinderen. DA Racing-Eurodatacar is een privé team dat het tegen officiële teams opneemt. Het is een beetje David tegen Goliath, maar de uitdaging staat me aan ! Ik hoop op wisselende weersomstandigheden om de verschillende op het vlak van vermogen te nivelleren. Sportief gezien is het moeilijk een precies doel voorop te stellen… Maar reken op mij om alles te geven om de familie Dubourg en DA Racing-Eurodatacar te bedanken voor hun vertrouwen ! »

Na de technische en administratieve controle op vrijdag rijden de piloten zaterdag hun eerste meters tijdens de vrije training. Nadien volgende vier kwalificatiemanches waarna de 12 best geklasseerde piloten deelnemen aan de halve finale die zondag om 15u beginnen. Met François Duval? Het antwoord volgt zondag !

Foto’s :  Quentin Champion en JKR/DAR