Renault Sport lanceert de beperkte reeks Renault Clio R.S.18, een verwijzing naar de eenzitter met dezelfde naam van het Renault Sport Formula One Team voor komend seizoen. Dit is wat hem onderscheidt. (Marc LACROIX)

Basis : Clio R.S. 220 EDC Trophy – de meest performante Clio R.S.

Look : Sirius Geel et Diep Zwart zoals op de Formula 1’s van het Franse merk, de koninginnenklasse van de autosport waarin het merk in 2018 40 jaar aanwezigheid viert.

R.S.18 logo’s verwerkt in de striping (voorste deuren), het dak (Renault Sport kleuren) en de achterste diffuser dragen bij aan de agressieve look van de wagen.

Interieur : Genummerde deurdrempel met R.S logo, Alcantara/leder stuur in twee kleuren, dashboard en verluchtingselementen met carbonlook en Renault Sport vloertapijt standaard.

Techniek : Neemt de 1.6T-220 pk over van de Clio R.S. 220 EDC Trophy ; maximaal koppel van 280 Nm met overtorque ; verlaagd en harder Trophy chassis ; voorste schokdempers gekoppeld aan hydraulische compressiestops ; ultra directe en precieze stuurinrichting ; Akrapovic uitlaatlijn.

Commercialisatie : Eerste semester 2018.