Zoals verwacht heeft Renault zijn nieuwe Mégane RS onthuld op het Salon van Frankfurt. Op het menu staan een nieuwe motor, versnellingsbakken en chassis. (Marc Lacroix)

 

Geschiedenis : Voor deze generatie werden al eerder RS versies gelanceerd in 2004 en 2014.

Design : Enkel beschikbaar in vijfdeurs (een première) ; onderscheidt zich van de « klassieker » Megane door de grille in 3D ; R.S. Vision verlichting ; bumper met grote luchtinlaat ; verbredingen met luchtuitlaat.

Spoiler en diffuser achteraan.

Welvingen in het koetswerk ; 18 en 19 inch wielen ; nieuwe Orange Tonic kleur.

Interieur : sportzetels voorin ; rode naden ; carbongrijs ; stof of Alcantara.

Motor : 4 cilinder turbo met rechtstreekse injectie ; 1.8-280 pk ; 390 Nm koppel ; 300 pk versie (Trophy) eind 2018.

Chassis : Cup of Sport met breder spoor, 4CONTROL systeem (vierwielsturing), een wereldpremière in dit segment wat hem (in Sport en Cup versie) een uitzonderlijke wendbaarheid en een indrukwekkende stabiliteit in snelle bochten zal bezorgen ; nieuw Torsen sperdifferentieel.

Versnellingsbak : Voor de eerste keer worden twee types met 6 verhoudingen aangeboden : manueel of EDC met dubbele koppeling (klepjes aan het stuur).

Technologie : Telemetrie aan boord, nieuwe ergonomie en een « expert » versie waaraan een camera verbonden kan worden om rij sessies op te nemen, te analyseren en onmiddellijk te delen op sociale netwerken ; MULTI-SENSE systeem met 5 modes (Confort, Normal, Sport, Race of Perso).

 

Bestellingen : januari 2018.

Meer Renault video’s.