Hij was in strijd om een podiumplaats

Na de zeges in de ORC, de TBR en de Rally van Staden kwam Andy Lefevere met het nodige vertrouwen aan de start van de ConXion Omloop van Vlaanderen.

« Op vrijdag was het wel heel moeilijk. Ik had een totaal verkeerde bandenkeuze en op De Ruiter bedampte de voorruit… »

LefevereA 1609 MaesB Lancer E10 OvVL (AR) 3r

Op zaterdagmorgen vertrokken Andy en copiloot Bram Maes als zesde uit Roeselare. De wegen waren opgedroogd en de piloot van de rode Mitsubishi Lancer Evo X ging meteen in de aanval.

« Stelselmatig klommen we omhoog in het klassement en snel leek een podiumplaats haalbaar… Ik moet wel zeggen dat de Nederlander ten Brinke heel snel was, maar op Zilverberg en Rumbeke was ik toch steeds enkele seconden sneller. Die proeven lagen mij en de Lancer meer, op Passendale en Houthulst waren veel snelle waaiers waar de R5 in het voordeel was. Daar draaiden we ongeveer dezelfde tijden. »

Voor de start van de laatste ronde stond Andy Lefevere 4de, met nog 3 seconden achterstand op de Skoda Fabia R5 van Bernard ten Brinke.

« Met nog 2 doortochten op Zilverberg en Rumbeke was een derde plaats zeker haalbaar! Maar in een van de laatste bochten op kp Passendale brak de bevestiging van de achterste uniball… Ik verloor een wiel en kon niet meer verder. Natuurlijk ben ik ontgoocheld! Ikzelf heb geen fout gemaakt, het afgebroken onderdeel vertoonde tekenen van metaalmoeheid. »

© Foto by Alexander Ramon