Sam Dejonghe en Denis Dupont hebben in de eindstand van de TCR Benelux 2016 beslag gelegd op de derde plaats, aan het stuur van hun SEAT Leon in de kleuren van het RACB National Team. Net zoals dat het hele seizoen het geval was hebben de twee rijders op het Circuit Jules Tacheny te Mettet heel wat intense momenten beleefd.

Een schitterende nazomerzon en heel wat toeschouwers kleurden de laatste manche van de TCR Benelux 2016, deze zondag in Mettet.

In de Long Race, geprogrammeerd op zondagochtend, kwamen Denis Dupont en Sam Dejonghe als derde over de streep.

tcrmettet2016_1800pixels_91

Ik vertrok van op de vierde plek, maar lag al snel derde”, verklaarde Denis aan de finish.

Maar het was niet zo eenvoudig als dat wel leek”, vulde Sam aan. “De wagen had wat last van de ophanging, maar toch kon ik een goed ritme aanhouden. We scoorden meteen belangrijke punten voor het kampioenschap en stelde de derde plaats veilig, meteen het doel dat we ons voor dit weekend hadden gesteld.”

Tijdens de eerste twee sprintraces kon Sam Dejonghe vaststellen dat hij het tempo van de snelsten niet kon volgen. “Ik heb alles geprobeerd, maar het was onmogelijk om beter te doen dan een zesde plaats.

tcrmettet2016_1800pixels_62

Ook in sprints 3 en 4 werd een gelijkaardige vaststelling gemaakt.

“De SEAT Leon gedroeg zich heel goed in de eerste paar ronden”, moest Denis vaststellen. “Maar na een paar ronden ging de wegligging snel achteruit. Daarom tikte ik eerst als achtste en dan als zesde aan, in de twee sprints van twintig minuten.

Toch kon een bevredigende balans worden opgesteld. “Ons eerste seizoen in de TCR Benelux bracht heel wat op”, stelden de vertegenwoordigers van het RACB National Team. “In de enduranceraces toonde onze SEAT zich heel competitief. We zijn er heel trots op dat we in dit hoogstaande kampioenschap twee overwinningen hebben behaald. En als we een balans moeten opstellen, we zijn heel fier dat we derde plaats in de eindstand wisten te veroveren, achter rijders die over heel wat meer ervaring beschikken dan wij.