Luca de Meo, voorzitter van SEAT, heeft aan de pers de voornaamste nieuwigheden voor het IAA Salon van Frankfurt meegedeeld tijdens een Web Media Conference. Een van deze nieuwigheden is de León Cupra R. (Marc Lacroix)

Concept : Beperkte oplage (799 eenheden), de Cupra R wordt het krachtigste en meest exclusieve model ooit van SEAT. De León kreeg eerder al een Cupra R versie in 2010 (TSI 2.0-265 pk).

Look : Exclusieve details in carbon aan de nieuwe voor- en achterbumpers, zijschorten en diffuser achteraan (met twee geïntegreerde ronde uitlaten) ; buitenspiegels en velgen in koperkleur ; dynamische wielkasten en neus met grote luchtinlaten ; 3 verschillende kleuren beschikbaar : Midnight Black, Pyrenees Grey (zonder supplement) en het exclusieve Matte Grey.

Motor/ bak/ techniek : De 2-liter TSI leverde 290 tot 300 pk bij de vorige versie en is nu goed voor 310 pk, gekoppeld aan een manuele versnellingsbak (nog steeds 300 pk voor de DSG bak).

Techniek : Aangepaste geometrie van de voortrein, adaptieve DCC ophanging (Dynamic Chassis Control) en Brembo remmen ; nieuw uitlaatlijn.

Commercialisatie : eind 2017.