Wanneer Sébastien Ogier een fout maakt, zoals vandaag gebeurde bij de tweede passage op Roussieux-Eygalayes, de vijfde van zes proeven die vandaag op het programma stonden, en hij in een gracht beland, verliest hij maar een handvol seconden. Een dertigtal ditmaal. Dankzij de snelle interventie van toeschouwers kon de leider van de Monte-Carlo de eerste plaats behouden.

Deze vrijdagavond kan Ogier gaan slapen met een voorsprong van 14″9 op zijn dichtste achtervolger. De Hyundais van Mikkelsen en Sordo was gisteren goed gestart maar vielen vandaag weg. De Noor moest zelfs opgeven door elektrische problemen, hij zal morgen in Rally2 herstarten. Dani Sordo kon niet aan de opdrukkende Ott Tänak weerstaan die nu schitterende tweede is met zijn Toyota.

Foto @World

Na de fout op de eerste proef die hem gisteren vier minuten kostte ging Thiery Neuville vanochtend van start met als doel opnieuw in de Top 6 te geraken. Onze landgenoot was de hele dag zeer snel en sloot af met een snelste tijd en op de negende plaats in de tussenstand, op amper 2 seconden van Elfyn Evans en zijn officiële Fiesta en op 30 seconden van de derde officiële Ford bestuurd door Bryan Bouffier.

De Finnen Lappi et Latvala zijn in strijd voor de vierde plaats, het onderlinge verschil bedraagt maar 2 tienden (!) van een seconde. Het duo volgt op iets meer dan een minuut van de leider.

Foto Hyundai Motorsport

Zesde op 2’45 kende Kris Meeke een moeilijke dag, maar dat was niets in vergelijking met Craig Breen die de eerste ronde zonder remmen viel en terugzakte in de tussenstand tot op meer dan vijf minuten van de leider.

In WRC-2 ging Suninen en Camilli beiden van de baan toen ze met in duel gingen met Kopecky. De officiële Skoda van de Tsjech heeft nu een ruime voorsprong op… Guillaume de Mevius.De Peugeot volgt op meer dan acht minuten. Tussen hen in rijd en hoopje R5’s buiten WRC-2: Veiby, Rovanperä en Burri. Na zijn tijdverlies door een lekke band gisteren reed Kevin Abbring vandaag snelle tijden waardoor hij nu de Mevius op de hielen zit. De Nederlander staat nu op 30 seconden van de tweede plaats in WRC-2.

Deze zaterdag staan vijf proeven op het programma, en er wordt sneeuw aangekondigd…