De organisatoren van de Rally van Mexico, gesteund door de FIA, de teams en WRC Promoter, hebben aangekondigd dat hun wedstrijd ingekort wordt en eindigt na de Rock & Rally Superspecial in León. Deze beslissing is een reactie op de talrijke maatregelen die genomen werden op de verspreiding van het Covid-19 virus tegen te gaan.

Sébastien Ogier schrijft deze Zuid-Amerikaanse manche dus al voor de zesde keer op zijn naam. Aan de leiding sinds de eerste proef van de vrijdagochtend zette de Toyotarijder een foutloze prestatie neer in extreem warme omstandigheden om weg naar zijn eerste overwinning voor rekening van Toyota. Ott Tänak stuurde zijn Hyundai naar de tweede plaats op 27″8 van de winnaar terwijl Teemu Suninen het podium vervolledigt voor Ford.

Op een halve minuut van het podium eindigt Elfyn Evans vierde. De winnaar van de Rally van Zweden moest vrijdag en weg openen en zat nooit in het ritme van de leiders. De Welshman hield wel een comfortabele marge op zijn jonge teamgenoot Kalle Rovanperä die vooral ervaring wou opdoen tijdens zijn eerste onverhardrally met de Toyota Yaris WRC.

 

Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) beleefde een weekend in twee delen met een opgave door mechanische problemen op vrijdag en vijf indrukwekkende snelste tijden op zaterdag.