J-Motorsport op twee fronten in de Rally van Duitsland

Frederic Miclotte en Lara Vanneste zullen Jourdan Serderidis respektievelijk in Duitsland en in Luxemburg bijstaan.

Frederic Miclotte en Lara Vanneste zullen Jourdan Serderidis respektievelijk in Duitsland en in Luxemburg bijstaan.

Een team dat actief is op verschillende fronten en op verschillende niveaus, zowel in het nationaal kampioenschap als in het Wereldkampioenschap Rally, heeft er niet vaak de kans toe. Maar, vrijdag gaf Jourdan Serderidis een klein feestje in Luxemburg in de buurt van een van de vestigingen van zijn informaticabedrijf Arhs. Een ‘party’ waarop Jourdan de banden met zijn partners versterkte. Tevens presenteerde Jourdan de twee wagens die hij in zal zetten in de Rally van Duitsland dit weekend.

« Voor de Rally van Duitsland heb ik voor mijn DS 3 R5 de zwart-gele fluo decoratie genomen die vergelijkbaar is met vorig jaar, » vertelt Jourdan Serderidis. « Ik zal in Trier genavigeerd worden door Fred Miclotte. »

Verrassender nieuws is dat Lara Vanneste naast Jourdan en Fred poseerde in een erg elegante overall in de kleuren van Arhs.

« Ik was heel blij toen ik vernam dat de Rally van Luxemburg dit jaar opnieuw georganiseerd zal worden, » vervolgt Jourdan. « Ik zal er rijden met de DS 3 WRC die ik net gekocht heb. En ik heb Lara kunnen overtuigen om me te navigeren. »

Teleurstellend was de afwezigheid van de jonge Zweed Emil Bergkvist. Ondanks zijn sterke prestatie in de Rally van Finland, heeft hij niet het vereiste budget gevonden om in Duitsland te rijden, maar hij werkt hard om zo snel mogelijk terug te keren in WRC2.

De andere wagen die door J-Motorsport bijgestaan zal worden in Duitsland is de Opel Adam R2 van de jonge Amaury Molle, die voor de eerste keer genavigeerd zal worden door Jean-Louis Hottelet.

« Ik ben heel blij dat ik de Rally van Duitsland kan rijden, » reageert Amaury enthousiast. « Vorig jaar ontdekte ik de wedstrijd. Deze keer weet ik wat me te wachten staat en reken ik op de ervaring van Jean-Louis om me te helpen. Ik hoop dat ik mooie dingen kan laten zien, al besef ik dat de concurrentie sterk zal zijn in de klasse RC4. »

Jourdan blijft realistisch over zijn ambitie met de DS 3 R5 ingezet in WRC2: « De uitdaging in WRC2 is extreem moeilijk. Er komen maar liefst 22 piloten aan de start, waarvan zeker een vijftiental kanshebbers zijn op de zege. Tegenover zoveel ambitieuze en talentvolle jongeren moet ik me geen illusies maken. We gaan onze eigen wedstrijd rijden en ons concentreren op onze eigen technische referenties. We zullen op het einde de rekening maken. »

Jourdan Serderidis is voldaan over het verlopen van de tests in voorbereiding van de Rallye Deutschland. (foto by Quentin)

Jourdan Serderidis is voldaan over het verlopen van de tests in voorbereiding van de Rallye Deutschland. (foto by Quentin)

De Grieks-Belgische zakenman heeft in elk geval vertrouwen: « De testsessie maandag in de buurt van Veldenz was heel positief. Ik reed ongeveer 70 km. De wagen doet het goed en we vonden goede afstellingen voor de proeven in de wijngaarden. De verkenningen de volgende dag verliepen ook prima. Nu moeten we die inspanningen nog omzetten in resultaten in de wedstrijd. Dat zou moeten lukken. Dit is een van mijn lievelingsparcours. »