Belangrijk en verrassend nieuws op enkele dagen van de lancering van het BRC: de samenwerking tusesn Skoda België en Achiel Boxoen behoort tot het verleden.

« Spijtig genoeg stopt de samenwerking tussen ŠKODA België en Achiel Boxoen enkele dagen voor de Rally van Haspengouw omwille van het laattijdig afhaken van een belangrijke sponsor van Achiel. Wij wensen Achiel te bedanken voor de medewerking en wensen hem verder nog veel succes met het vervolg van zijn carrière, » wordt uitgelegd in het persbericht van Skoda België.

« Als historische partner van de rallysport wenst ŠKODA België uiteraard actief te blijven in eigen land. In overleg met viervoudig Belgisch rallykampioen Freddy Loix, zal eerstdaags besproken worden hoe het programma 2018 er precies zal uitzien. Verdere informatie volgt. »

Enkele weken geleden kondigde de West-Vlaamse piloot op het Autosalon van Brussel aan dat hij aan wedstrijden van het BRC zou deelnemen met de Skoda van het SXM team, met steun van Skoda België. Blijkbaar was alles toen nog niet in kannen en kruiken. Boxoen werkte enkele dagen geleden nog een testsessie af als voorbereiding op de Rally van Haspengouw.